За резервация за друга дата и брой туристи, различен от двама, изберете в търсачката по-долу.

Не сте избрали брой пътуващи и период на настаняване

Условия и основни характеристики на туристическия пакет

Условия и основни характеристики на туристическия пакет

Разположение

Хотел Ястребец Уелнес и СПА е първокласен целогодишен хотелски комплекс, на час път от София, сгушен сред вековните иглолистни гори на Рила планина над Боровец.

Хотелът се намира на 1 600 м надморска височина, където комбинацията от кристално чист въздух, мирис на борове, цветовете на синьото небе и зеленината на гората неизбежно водят до възстановяването на духа и тялото.

Независимо дали сте любители на зимните спортове или желаете през лятото да прекарате време сред природата в планината, хотел Ястребец Уелнес и СПА предоставя всички предпоставки за една пълноценна зимна или лятна почивка.

В стаите

За своите гости, хотелът разполага с 34 уютни стаи и 7 просторни апартамента. Приказните 15 финландски вили, спотаени в собствения парк до хотела Yastrebets Park & Forest, през лятото ви откъсват от градските жеги, а с натрупаните си снежни покриви през зимата ви пренасят в спокойствието и уюта на скандинавски сюжет.

Всяка вила е с уютен, топъл интериор от деликатна смесица на чисти линии и меки цветове, с хол, две спални и широка мебелирана веранда. Някои вили се предлагат и със собствена финландска сауна.

Настаняването с домашен любимец се извършва във вила.

На територията на хотела

РЕСТОРАНТИ

Ресторантите на хотела работят с най-качествените и типични за българската кулинарна култура сезонни продукти от малки български ферми. Чрез модерни техники нашият шеф-готвач – Любомир Тодоров, пресъздава по свой неповторим начин комбинации на българската с други традиционни кухни. Превъзходните ястия биват допълнени от богата вино селекция, а приятната атмосфера е завършена с пленителната гледка към боровата гора.

За закуска предлагаме разнообразна храна за всеки вкус, здравословни предложения, както и опции за вегетарианци и вегани.

На здравословните и вкусни ястия можете да се насладите и на просторната тераса към А ла карт ресторанта сред свежия планински въздух и смайваща гледка към боровата гора и на фона на нежната музика на горските птици.

А ла карт ресторант с капацитет 150 човека;
Ресторант закуски с капацитет 60 човека;
Тераса с капацитет до 110 човека;

ЗА ДЕЦАТА

За ваше удобство предлагаме почасово гледане на деца. Обучен екип от професионалисти ще ангажира децата ви с интересни, забавни игри и занимания, даряващи малчуганите с много щастливи усмивки.

В градината пред хотела е разположен детски кът със забавни атракциони и дървени съоръжения. За зимните дни на разположение на децата е уютен детски кът на закрито на етаж две.

ПАРКЪТ

Непосредствено до хотела е Ястребец горски парк – собствен парк с площ от 50 дка с вековни дървета, в който можете да се насладите на дълги разходки по живописни пътеки сред прохладната гора, да карате колело по специално направените велоалеи, да релаксирате на местата за почивка със слънчеви кътчета или да спортувате на открито на изградените за целта съоръжения.

Приказните фигури от дърво, сред които и параклис, придават допълнително очарование на разходката ви.

Паркът е най-предпочитаното място около София за организирането на изнесен сватбен ритуал в гората на Рила планина.

КОРПОРАТИВНИ СЪБИТИЯ

За Вашите корпоративни събития, семинари и обучения можете да разчитате на:

Личен асистент на място в хотела;
Шатра с адаптивно пространство с капацитет 250 човека;
4 конферентни зали с различна големина и адаптивни пространства;
Мултимедия и техническо оборудване;
Пособия за писане и флипчарт;
Безжичен интернет;
Дневна светлина с гледка към боровата гора.

Допълнително предлагаме първокласен кетъринг и кафе паузи, възможност за фирмено парти в пиано бара или нощния клуб на хотела, тиймбилдинг игри в парка към хотелския комплекс.

Хранене

BB - закуска
HB - закуска и вечеря

Безплатни услуги

СПА

Ексклузивният СПА център на хотел Ястребец Уелнес и СПА е мястото, където цялата енергия е насочена към грижата за цялостното благосъстояние на вашето тяло (well-being), връщайки красотата и хармонията на вътрешния ви свят.

Професионалният екип от масажисти и кинезитерапевти се грижи за по-добрата ви кондиция и възстановяване чрез богат набор от масажи и терапии за лице и тяло.

Можете да се отпуснете сред кристалния планински въздух на слънчевия плаж до закрития 15-метров басейн, да релаксирате в уютната термо зона (с финландска сауна, билкова сауна, римски лакониум и парна баня, хидромасажна зона, кнайп вани за крака, екзотични душове) или просто да тонизирате тялото си във фитнес залата със завладяваща гледка към зелените гори на Рила.

СПА центърът е на разположение за гостите на хотела напълно безплатно, а всички масажи и терапии можете да видите резервират на място.

УЕЛНЕС ПРОГРАМА

Нещо, което отличава хотел Ястребец от всички други, е провеждането на възстановителна ретрийт програма "Живот в Уелнес", подчинена на холистичния подход към постигане на баланс на физическото, емоционалното и духовното състояние.

Забавление

ПРЕЗ ЗИМАТА

Разположен до една от пистите на най-стария планински курорт в България и на Балканите (писта Ястребец 3), хотелът е уникален със своята ski-in & ski-out локация, което го прави и идеално място за зимна ваканция.

Хотелът предлага чудесни условия за практикуване на зимни спортове, собствен ски влек, който е безплатен за гостите на хотела, богат ски гардероб с нова екипировка, сноуборд и ски учители за деца и възрастни.

Слънчевата тераса срещу пистата е едно от най-предпочитаните места в курорта за обяд и почивка с чаша топла напитка в ръка.

ПРЕЗ ЛЯТОТО

През лятото любителите на планината могат да се възползват от разнообразните планински преходи по маркирани маршрути, самостоятелно или с опитен водач от хотела, посещение до природни и културни забележителности в района, спорт на открито, колоездене или просто да се насладят на отпускаща и здравословна почивка сред боровата гора и чистия планински въздух, далеч от градските жеги.

Едни от най-желаните дестинации и активности от гостите на хотела са:

Посещение на Рилския манастир;
Обиколка на Рилските езера;
Изкачване на най-високия връх на Балканският полуостров – Мусала (2925 м);
Тенис корт, футболно и волейболно игрище;
Тенис на маса;
Конна езда;
Пикник с барбекю;
Риболов с лодка.

Оценки и коментари